Empress logo hvid

Mallemuk

Mallemuk IS the minimalistic songs that speaks to the thoughtful mind and the beating heart!

Det roots inspirede indie band formidler en hverdagsagtig melankoli og livskraft, med kloge og enkle sange og tekster. Musikken skal med deres egne ord: “Skæres ind til benet – og det overfladiske skal væk”.

Mallemuk is a true story about crossing a sea that takes its leap from the band's beginning in a Norwegian log cabin.

I forlængelse af deres selvbetitlede debutalbum der udkom 2020, blev Mallemuk i 2021 nomineret til hhv.  GAFFA Prisen, som “Årets Nye Danske Navn”, samt en DMA Roots nominering til “Årets Nye Danske Rootsnavn”, der bevidner at Mallemuk har fat i noget, som den brede offentlighed og branchen anerkender.

The music is delivered live with a raw and loud energy, both as a duo and as well as band performance. And in 2021 the band expanded to include violinist and singer Sofie Bollen, to really complete the sound.

I marts 2023 udkom deres anmelder roste album “Alle Folk Slider”, som høstede 4 stjerne i bl.a. GAFFA og Fyens Stiftstidende og Bands Of Tomorrow skrev bl.a.

“En mælkebøtte i mørk asfalt”

Mallemuk kan opleves på Tønder Festival  i 2023, samt flere steder rundt i det danske sommerland.

Mallemuk er ved at slå sit navn fast som et af Danmarks bedste nye live-acts. Det vidner et stadig voksende og loyalt publikum om og som blandt den brede anmelderskare, er de svært begejstret for bandets ægte nærvær, uforfalsket spilleglæde og vedkommende sange.

Der er lagt op til en smittende og energisk glæde, når den sønderjyske duo kommer til byen som kvartet eller med band. Mallemuk byder op til en særlig stemning og en stille vildskab, der ofte giver følesen af afstanden mellem publikum og duoen er ikke eksisterende. Og det er i samspillet mellem forsanger Joakim Okkels og Michael Hornhaver, at der opstår en smittende og munter gnist, der gør dem til vaskeægte darlings for folkpublikum herhjemme.

Musikken leveres live med en rå og intens energi, som duo såvel sammen med bandet. Mallemuk udvidede i 2021 live-bandet med violinist og sanger, Sofie Bollen, som fuldender lyden.

Med en forkærlighed for det upoleret og ægte, er Mallemuk også en ægte historie om at krydse et hav, -der tager udspring i bandets tilblivelse, i en bjælkehyt i Norge.

Deres nye album ”Alle Folk Slider”, som udkom i 2023, -og er skrevet ud fra det egne og personlige fortællinger, og det som har betydning for Mallemuk, selv.

Det er med inspiration fra livets mange facetter, med rørende, genkendelige og anderledes temaer, og et eftertænksomt lydbillede, der har sat sine spor i såvel musikken som i menneskene, og med det formål at skabe samhørighed mennesker imellem.

”Vi vil gerne dele håb og lave noget ægte. Hvis ikke vi har andet, så har vi hinanden, og vi kan vokse og gøre stort af småt, så selv det mindste kan være nok. Vi glæder os til at løfte sløret for det nye album og for et live publikum og håber folk samles derude – vi tror at tiden kalder på noget ægte”. – Mallemuk

Musikken skal med deres egne ord: “skæres ind til benet, -og det overfladiske skal væk”.

2023 gjorde Mallemuk deres helt store indtog i hjemstavenn og imponerede på Tønder Festival, hvor de spillede hhv. på Bolero scenen, samt Open Air, I 2023 spillede Mallemuk på Tønder Festival, sig til noget der lugtede af et regulært gennembrud, da de for første gang stillede op med et stort seks personers orkester, blandt andet med Søren Bigum(fra Peter Sommer &Tiggerne), og i den grad løftede deres folk-poppede sange op til et helt nyt level, og tog publikum med storm på en propfyldt Bolero Scene, og Open Air, dagen derpå.

Mallemuk ser nu frem til at komme ud på de danske landeveje i 2024 og give publikum den folk-indie historiefortælling et moderne twist, en tråd til den historiefortælling.

Tour

Date

Event

Place

TBA

TBA

TBA

Testimonials

Contact

Label

Empress Music Management
kontakt@empressmusicmanagement.dk

Booking

Christian Krog Rasmussen
christian@fmk.nu

Management

Lone Bechmann Klemar
lbk@empressmusicmanagement.dk